Hashtag Nedir? Nasıl Olmalıdır?
Sosyal medya kullanıcılarının vazgeçilmez aracı haline gelen hashtag twitter’la birlikte birçok sosyal medya platformuna dahil olmuş ve hedef kitleleri daha rahat ulaşabileceğimiz bir araç haline gelmiştir. Peki hashtag nedir tanımlayacak olursak;
Hashtag Nedir?
Hashtag adı verilen “#” dies işareti; sosyal medyada ki postların daha kolay aranmasını sağlamak için belirli bir konudan bahseden bir tweeti etiketlemek anlamına gelir. Herhangi bir konuyu kolay kılan ve hashtag’a gidildiğinde bir çok insanın fikrinin yer aldığı tam bir beyin fırtınası bölümü diyebiliriz. Diğer bir tanımı ise belirli bir konuyu belirlemek ve ayrıştırmak için kullanılmaktadır. Örnek verecek olursak soma faciası ve devamında twitter, facebook gibi platformlarda yer alan postlar gibi. Hashtag oluştururken eğer diğer insanlarında fikrini almak istiyorsanız öncelikle doğru hashtag’ı oluşturmalısınız. Doğru oluşturulmamış hashtaglar gereksiz yerlere gidebiliyor bu yüzden aceleci davranmadan tabir-i caizse halk dili ile hareket edilmelidir. Hashtag oluştururken belirli kriterlerimiz olmalı, bunlar nelerdir diyecek olursak;
- Hashtag kısa olmalıdır. Uzun ve yorucu olması mobil ağırlıklı sosyal medya kullanıcılarını sıkabilir bu yüzden kısa tutun gitsin hashtagları! Sonuçta toplasan 140 karakter sınırında bir post atacağız..
- Gündemle ilgili kelimeler seçmek oldukça önemlidir. Bu konuda titiz davranmanızda fayda var, aksi takdirde insanlar açmış olduğunuz konudan uzaklaşabilir.
- Hashtag ile SPAM yapmayın! Kimse gereksiz hashtaglar ile rahatsız edilmek istemez!
- Geniş kitlelere hitap ettiğimizi unutmayalım. Kişisel hashtag oluşturmaktan kaçınarak insanların ilgisini çekebileceğimiz hashtaglar oluşturmayılız.
- Okunaklı kelimeler kullanın. Hashtag oluştururken sıklıkla yapılan hatalardan biri karakter hatalarıdır. Türkçe karakter kullanılmaması ve kelime öbeklerinin bitişik olması gerektiği için oluşturduğunuz hashtagın okunaklı olması olmasına özen gösterin. Bunun içinde büyük harfler kullanın. Yani birden fazla kelime kullanacaksanız kelimelerin baş harflerinin büyük olmasına dikkat edin.