Ramiz TAYFUR

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font büyüklüğü

+ -

Satır yüksekliği

+ -
Gündüz
Gece
Gün Batımı

Helvetica Alternatifi 6 Modern Font

Son zamanlarda Helvetica’ya alternatif olarak yaygın olarak kullanılan 6 modern fonttan bahsetmek istiyorum sizlere. Web sitelerinde kullanılan grotesk yazı tipleri ile helvetica’ya alternatif olarak kullanabileceğimiz birbirinden estetik fontlar var. Gayet çağdaş ve kullanılabilir font tasarımlarını gelin birlikte inceleyelim.

1.Akkurat

akkurat-font

İsviçreli tasarımcı Laurenz Brunner tarafından 2004 yılında tasarlanan Akkurat font birkaç yıl içerisinde baskı alanında oldukça popüler olan bir font. Son zamanlarda web üzerinde de denk gelebileceğiniz bu güzel font, çok kompakt temiz ve berrak harf şekillerine sahip. Çok küçük karakterlerde bile gayet okunaklı bir font olan Akkurat’ı incelemenizi tavsiye ediyorum.

2. Post Grotesk

post-grotesk-font

Josh Finklea tarafından 2011 yılında tasarlanan Post Grotesk düşük kontrast ve yüksek estetik anlayışı ile geleneksel Grotesk Sans Serif fontunun çağdaş versiyonudur. Rahat ekran uyumu ile her boyutta ayrı bir zarafet katan Post Grotesk ayrıca gövde metinlerinde oldukça şık duruyor.

3. Atlas Grotesk

Atlas Grotesk Font

Kai BernauSusana Carvalho ve Christian Schwartz tarafından 2012 yılında tasarlanan Atlas Grotesk font, 1950 yılında tasarlanan Sans Serif’ten esinlenilmiştir. Helvetica ile benzer karakter anatomilerine sahip bir fonttur. Web üzerinde pek yaygın olarak kullanılmasada, Post Grotest ve Akkurat fontlarına nispeten karakterlerin üst bölümlerinin daha yüksek ancak çıkıntıların daha dar olmasından dolayı güzel bir Helvetica alternatifidir.

4. Suisse Int’l

Suisse Int'l Font

Suisse OpenType ailelerinin bir parçası. Suisse Int’l İsviçreli tasarımcı Akmen tarafından 2011 yılında tasarlanmıştır. Yazı karakteri oalrak Univers ve Helvetica gibi diğer Neo Grotesk tasarım stillerini takip etmiş ve İşviçre kültürünü etkileyen fontlardan biri olmuştur. Helvetica ve Suisse Int’l fontlarını yan yana getirdiğimizde aralarında bariz bir benzersiz olduğunu göreceksiniz.

5. Theinhardt

Theinhardt Font

Theinhardt Grotesk yazı stillerinden bir diğeri. Klasik seris yazı stiline dayalı olarak modern tarzda tasarlanmış bir yazı tipi. Francois Rappo tarafından 2009 yılında yayınlandı. İsviçre tezgahından çıkmış bir diğer yazı stili aynı zamanda. Geniş bir font ailesine sahip olan Theinhardt fontunuda incelemekte fayda var.

6. Aktiv Grotesk

Aktiv Grotesk Font

Ron Carpenter tarafından tasarlanan, Fabio Haag ve Dalton Maag tarafından 2010 yılında yayınlanan Aktiv Grotesk font’u Helvetica ve Univers fontları arasında tasarlanmış modern alternatif bir diğer font. Helvetica daha fraksiyonel bir font olsada bu font’ta Helvetica font’una alternatif olabilir. Grotesk geleneğine sadık kalarak tasarlanan bu font oldukça şık diyebilirim. Aktiv Grotesk aynı zamanda 221 farklı dili desteklemekte.

Kaynak: Medium

2 Yorumlar

  • Çağrı
    13 Şubat 2016 at 00:10

    Daha önce görmediğim fontlar çoğu çok güzel.

  • Can
    18 Şubat 2024 at 22:29

    Yıllar önce çekmiş olduğum uzmanlık eserim olan fotografım bazı vatan hayinleri tarafından ele geçirilmiştir. Bu vatan hayinleri hakkında ne yapmamız gerekiyor? Asalım mı, keselim mi? Cevabınızı bekliyorum, iyi çalışmalar.

Bir yanıt yazın


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.