Ramiz TAYFUR

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font büyüklüğü

+ -

Satır yüksekliği

+ -
Gündüz
Gece
Gün Batımı

E-Ticaret’te Yanlış Reklam Fotoğrafı Sizi İçeri Tıkabilir!

E-Ticaret sektöründe google amca sayesinde proje yöneticilerinin birçoğu internetten bulup derledikleri görsellerle slider, dijital reklamlarda kullanılan reklam bannerları, facebook için entry görselleri oluşturuyor. Açıkcası anormal olan birşey yok çünkü bu yapılan işlemlerde görseller telif içermiyorsa gönül rahatlığı ile kullanıyoruz. Belirteceğim nokta ise yanlış fotoğraf seçimlerinin bir şirketi yada projeden sorumlu olan kişiyi nasıl zor duruma sokacağını anlatmak istiyorum. Türkiye’de bir kozmetik firması tarafından internette reklamları yayımlanan tüy dökücü sprey ilanında 11 Eylül saldırılarının mimarlarından olduğu düşünülen El Kaide eski lideri Halid Şeyh Muhammed’in fotoğrafının kullanılması, ABD’de haber konusu oldu.

tuy-dokucu-sprey-reklaminda-el-kaide-uyesi-soku-

11 Eylül saldırıları konusunda bi fikri olmayanlar için paylaşalım.

Şirket sahibi arkadaş fotoğrafın inci caps’te uykusuzlukla alakalı caps’lerde yer aldığını ve popüler hale geldiği içinde reklamda kullanma ihtiyacı duyduklarını belirtmiş. Herhangi bir kaynak araştırması yapılmadan. Resmin sahibi ölümüdür sağmıdır, kimdir, necidir bakmadan sen fotoğrafı reklam çalışmanda kullanırsan kardeşim kusura bakma adamın aklını alırlar! Hepsini geçtik modelle çekilen karelerin kullanılmasını anlarım sonuçta bir sunum var ortada. Bu adamda ne gördülerde incelemeden yerleştirdiler bir sözlük sitesine uyarak? Adam El Kaide üyesi olmadığını varsayalım. Gider bir telifini alırsın. İznini almadan bu tür reklam çalışmaları yayımlamak ne derece bilir kişi işi kabul edilir gibi değil. Reklam kampanyasında belirtilen kişi olan El Kaide eski lideri Halid Şeyh Muhammed halen ABD tarafından Guantanamo’da tutuluyor ve idam cezasıyla yargılanıyormuş. Resmi öylesine screenshot alıp google görsellerinde araştırdığımda uykusuz capsler değil gayet açık bir şekilde El Kaide üyesi olduğunu gözlemledim. Neyse ders olmuştur diye düşünüyorum. ABD’ye haber olmakta kolay değil tabi! Benim de dikkatimi çeken ara sıra haber sitelerinde gördüğüm reklamıda aşağıda belirteyim eminim sizde daha önce görmüşsünüzdür..

yanlis-fotoğraf-hapise-goturur

1 Yorum

  • Emel Atik
    23 Aralık 2014 at 14:45

    Araştırmadan kullanmamak önemli tabi ki.
    Öyle şeyler görüyoruz ki internette çok alakasız.
    Sonra ürünlerden neden beklediğimizi alamadık? Satışlarımız neden az?

Bir yanıt yazın


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.